#ŽiniosLietuvai​: Lukas iš Waginengen universiteto apie dumblių ūkininkavimą

Pristatome MJJ fondas Žinių granto laureato Luko Paltanavičiaus naujausią video paskaitą iš Waginengen universiteto Olandijoje, geriausio žemės ūkio mokslų universiteto pasaulyje.

Neseniai dumblių (algae) auginimu susižavėjęs Lukas pasakoja, jog dumbliai yra vieni iš pirmųjų organizmų mūsų planetoje pradėję vykdyti fotosintezę. Per milijonus metų jie sumažino CO2 kiekį atmosferoje ir išskyrė deguonį. Kas penktas mūsų įkvėpimas yra prisotintas dumblių sugeneruotu deguonimi. Šiuo metu, dumblių ūkininkavimas dar tik prasideda. Šiame įraše jis pasakoja kaip dumbliai auginami, kokie produktai išgaunami ir su kokiais iššūkiais susiduriama. Projektu #ŽiniosLietuvai​ siekiame sujungti užsienio ir Lietuvos universitetuose besimokančius studentus, moksleivius. Projekto Švietimo partneris Lietuvos Junior Achievement.

MJJ fondo finansuojamos kryptys

Ukrainos mokslui

MJJ fondas skiria paramą doktorantūrą studijuojantiems ar ją baigusiems ir tyrimus tęsiantiems mokslininkams iš Ukrainos

Verslas

Investicija ir patirtimi prisidedame prie verslumo kultūros augimo Lietuvoje.

Žinios

Suteikiame galimybę gauti stipendiją magistro studijoms geriausiuose pasaulio universitetuose.

Mokslas

Užsienyje PhD baigusiems akademikams skiriame atlyginimo stipendijas ir kviečiame prisijungti prie Lietuvos universitetų.

MJJ fondo partneriai:

Kurkime Lietuvos ateitį kartu!